nOeser – stijlvol en unisex

by Laura
noeser-babykleding-jungle-cheetah-aap-baby

Als het over James z’n kleding gaat, heb ik maar weinig eisen. Geen prints met auto’s of grote plakkaten ‘stoere’ tekst én graag op een verantwoorde manier geproduceerd. Gek genoeg valt zo’n 95% van de jongenskleding dan toch af. Herkenbaar? nOeser is één van de merken waar ik wél met een gerust hart kan shoppen.

noeser-babykleding-basics-grijs-wit-baby

noeser babykleding rotan stoel groen grijs wit  noeser-babykleding-groen-ananas-hoedjeOver nOeser

De collecties van nOeser zijn gebaseerd op dieren zoals Charly the Cheetah en Cris Crocodile. Deze komen terug in prints op stoere jumpsuits en baggy pants. Alle items worden gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast hebben ze stijlvolle basics in olijfgroen, denimblauw en grijs mêlee. Zo kun je de items onderling goed combineren én alles is unisex. Mijn favorieten dit seizoen zijn de Charly the Cheetah broek in beige (past heel goed over James z’n wasbare luier!) en de groene basic cardigan.

Is kinderkleding van nOeser duurzaam?

nOeser verkoopt GOTS-gecertificeerde kleding. GOTS is opgericht om het hele proces van grondstof tot biologische kleding te certificeren. Hierbij wordt gekeken naar de grondstoffen en of het productieproces milieubewust en sociaal verantwoord is. Er zijn ook richtlijnen voor arbeidsomstandigheden. Voordat een stof het GOTS-keurmerk krijgt, worden alle stappen uit het productieproces gecontroleerd door officiële instanties. Daarnaast gaat nOeser ook 2 keer per jaar op kwaliteitscontrole bij de producent.
Tip: Kom je vaker keurmerken tegen, maar weet je niet wat het precies betekent? Zoek ze op in de Talking Dress app van Marieke Eyskoot. Je kunt hem op haar website vinden, maar ook downloaden voor Android of Apple. Naast uitleg over diverse keurmerken vind je er ook de leukste duurzame mode & lifestyle adressen bij jou in de buurt.

Waar koop ik duurzame kinderkleding van nOeser?

In de nOeser webshop en in hun eigen concept store in Zeist.

Beeld: 1. www.lauraenjames.com // 2. 3. 4. nOeser

 

Related Articles

1 comment

De 10 favoriete duurzame merken van James | Laura en James 3 januari 2016 - 22:36

[…] merken die ik ontdek via Instagram, zoals Flinque en Milimuh. Daarnaast zijn de broekjes van Noeser en Little Rookies ook heel geschikt voor wasbare […]

Reply

Leave a Comment