Boeken cursus Capsule Wardrobe

by Laura
capsule wardrobe samenstellen

In de cursus Capsule Wardrobe samenstellen noem ik een aantal boeken die je kunnen helpen bij het vinden van een eigen stijl & het ontwikkelen van een duurzame lifestyle. Je vind ze hieronder op een rij.

Colour me Beautiful

Dit boek staat vol met informatie over kleurtypes en lichaamsvormen. Het is Engelstalig, maar toegankelijk geschreven met heel veel foto’s en afbeeldingen. Handig: er staan een aantal voorbeelden in met een kleurenpalet voor je capsule wardrobe. Het stuk over lichaamsvormen bevat veel tips over wat kleuren, kledingstukken en patronen voor je lijf doen.
Colour me Beautiful – Veronique Henderson

Dit is een Goede Gids

Een heel fijn startpunt als je duurzamer wil leven. Marieke Eyskoot geeft tips voor alle lifestyle aspecten in je leven: van mode tot verzorging, van wonen tot reizen. Ze legt uit waar je op kunt letten als je duurzaam consumeert en geeft veel voorbeelden van merken waar je altijd goed zit. Aanrader:
Dit is een Goede Gids – Marieke Eyskoot

Gewoon Goed

Hoe herken je duurzame producten? En hoe vind je een duurzamer alternatief voor de producten die je nu koopt? Karen Kammeraat vertelt het in haar boek Gewoon Goed. Handig: Karen verzamelt al 10 jaar duurzame adressen op haar site en app Eerlijk Winkelen. Kijk eens welke winkels er in jouw stad zijn of check de stad waar je binnenkort op citytrip gaat.
Gewoon Goed – Karen Kammeraat

Opgeruimd

Voor mij heeft het boek Opgeruimd van Marie Kondo echt geholpen om eindelijk eens succesvol te leren opruimen. Het heeft echt mijn mindset veranderd. Misschien helpt het jou ook. Je hoeft ‘m natuurlijk niet te kopen: lenen bij de bieb of van de buurvrouw is ook handig, scheelt ook weer opruimen straks šŸ˜‰
Opgeruimd – Marie Kondo

De Verborgen Impact

Als je duurzamer wil leven, wil je het graag goed doen. Maar dat werkt soms ook verlammend, want wat is nou goed? En wanneer is het goed genoeg? De Verborgen Impact geeft heel veel inzichten over hoe je het grootste verschil kunt maken. Hint: het kopen van spullen is heel belastend voor de aarde. Laat staan kleding die je amper of zelfs nooit draagt…
De Verborgen Impact – Babette Porcelijn

Ik ben me er van bewust dat er veel meer boeken zijn over deze thema’s. Ik heb ze bijna allemaal gelezen en dit zijn mijn favorieten. Ook op het gebied van boeken geldt mijn motto: buy less, choose better ;-). Veel leesplezier!

ps Mocht je nog een tip hebben die in dit rijtje thuis hoort? Dan hoor ik het graag in de comments

Related Articles

4 comments

Hermien - KouweKleren 9 juli 2020 - 20:39

Fijne boeken die je tipt! Ik vind zelf The Curated Closet een mooi uitgangspunt voor het onder de loep nemen van je stijl, kast en koopgedrag heb er veel aan gehad en leen het nu vaak uit.

Reply
Laura 9 juli 2020 - 20:45

Ha wat fijn dat jij deze tipt! Die ligt klaar voor mijn vakantie om te lezen, heel benieuwd. Ik ontdekte hem pas vorige week en ben ik eigenlijk ook wel blij mee, zodat ik in mijn cursus (en nog iets leuks..) echt mijn eigen koers heb gevaren. Maar heel benieuwd en leuk om te horen dat jij het een fijn boek vindt!

Reply
Janneke 31 december 2020 - 09:53

Hoi klopt het dat jullie een gratis cursus aan bieden om te leren combinaties met kleren te maken? Zag het op insta maar niet op de website šŸ™‚

Reply
Laura 31 december 2020 - 09:59

Hi Janneke, op 9 januari 2021 start de challenge ‘altijd iets om aan te trekken’. Je kunt je hier aanmelden: https://www.lauraenjames.com/altijd-iets-om-aan-te-trekken/

Reply

Leave a Comment