ABOUT

by Laura en James

OVER LAURAENJAMES.COM

About Laura en JamesIn het voorjaar van 2014 werd ik moeder van James. Voor zijn geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier.

Als ‘groene curator’ verzamel ik inspirerende alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Hier lees je geen dingen die moeten of juist niet mogen. Maar een eerlijk verhaal, zodat je zelf je eigen keuzes kunt maken. Daarom deel ik ook altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je krijgt een eerlijk antwoord op de vraag of wasbaar luieren gedoe is. En je leest hoe je aan betaalbare biologische maaltijden en eerlijke kinderkleding komt.

Samenwerken? Leuk! Kijk op mijn contactpagina voor meer informatie.
Meer lezen?
Ik schrijf wekelijks een duurzame blog voor vtwonen.
De laatste updates? Volg ons op Instagram | Pinterest | Facebook | Twitter

– Laura de Jong

OVER LAURA DE JONG

Duurzaamheid staat centraal in Laura’s leven. Zo koos ze tijdens haar opleiding Fashion & Branding voor een stage bij het ecoluxury merk Camilla Norrback in Stockholm. Voor haar afstuderen bedacht ze het statement project ‘Free Fashion Challenge’, waarbij deelnemers een jaar lang geen kleding kopen. Geen anti-fashion project, maar meer aandacht voor ambacht en kwaliteit in de mode-industrie. Uiteindelijk gingen meer dan 2.000 mensen deze uitdaging aan.

Laura werkt als freelance social media en contentspecialist. Strategie en uitvoering voor diverse opdrachtgevers, zoals vtwonen, duurzaam modemerk studio JUX en blogcommunity Meet the Blogger. Samen met Emmi Ojala schreef en illustreerde ze het boek Dear Fashion Diary. Een creatief dagboek vol opdrachten, om je eigen stijl te ontdekken.

Duurzame keuzes maakt Laura al jaren. En steeds vaker vragen mensen haar om advies. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? En waar vind je nou de mooiste merken? Laura deelt haar favorieten op haar blog. Zodat iedereen voor een leuker, smakelijker en groener leven kan kiezen.

Beeld: Laura en James door Oak & Fir