Als The Green Happiness even niet lukt

by Laura
The Green Happiness cheatweek, zoete aardappelfriet met tzatziki | www.lauraenjames.com

Vorige week zat ik vol goede voornemens. Helaas kwam ik daar niet aan toe.

James moest onverwacht naar het ziekenhuis en daardoor zag de week er anders uit. Maar wat handig: er lag het een en ander aan Green Happiness voedsel in de vriezer. Daardoor werd het geen totale cheatweek. Hoera!

Het is niet erg als het even niet lukt

In 2010 kocht ik een jaar geen kleding. En met mij nog zo’n 2.000 anderen. De Free Fashion Challenge heette mijn project. Hiermee vroeg ik aandacht voor meer kwaliteit en creativiteit in de modewereld.

Na een maand waren er al mensen die mij beschaamd meldden dat het totaal mislukt was. Dat ze toch iets hadden gekocht.

Ik vind dat niet totaal mislukt. Als je normaal elke week iets koopt en nu maar één kledingstuk in de maand, heb je al een grote stap gezet.

Hetzelfde geldt voor voeding. Als je normaal elke dag snoept en nu al een maand niet, dan is dat een hele prestatie. Eet je dan een keer slagroomtaart op een verjaardag, dan is alles toch niet reddeloos verloren? Geniet van die taart en pak daarna de draad weer op.

In noodgevallen, zoals je kind in het ziekenhuis, moet je soms ook even andere keuzes maken. Is dat jammer? Ja. Is alles verloren? Nee. Want daarna pak je de draad weer op.

En zo mislukt is deze cheatweek niet eens…

Ik zocht de makkelijkste recepten op uit Your 50 Days of Green Happiness. En de comfort food gerechten. En al met al aten we behoorlijk groen deze week.

Your 50 days of green happiness, ingrediënten voor bounty lolly | www.lauraenjames.comMijn favoriete cheat recepten van Your 50 Days of Green Happiness

Dit zijn de recepten die makkelijk te maken zijn. Of het goed doen als comfort food. Of allebei 😉

  • De supersnelle healthy pizza (p. 40) hebben we deze week twee keer gegeten. Lekker, snel klaar en comfort food. Soms is dat gewoon nodig.
  • Zoete aardappelfrietjes met de tzatziki van week 4 (p. 132). Lekker!
  • Overnight oats. Je moet er wel aan denken de avond vantevoren, maar in twee minuten ben je klaar. Een stevig ontbijt, zodat je de dag aankunt.
  • Groene smoothies, zeker als je geen fruit hoeft te schillen. Ik ben gek op smoothies en door een handje spinazie zijn ze net wat voedzamer. Ik doe er vaak ook een handje havermout doorheen.
  • Speltboterhammen met humus en groente (p. 34). Kost evenveel tijd als een boterham met Nutella, dus handig voor snelle lunch.
  • Tussendoortjes als mandarijnen, een banaan, rozijntjes en wortels. Hoef je niet te bereiden, zo uit de supermarkt je werktas in. En toch gezond.
  • Ik heb tussen de bedrijven door snel een bananenbrood gebakken. Instant energie en comfort food. Gaan de recepten die je vaker maakt bij jullie ineens ook veel sneller?
  • Hoera: er zat ook nog wat lekkers in de diepvries. Zoals de Sweet Patatosoup (p. 46) en een paar Bietenburgers (p. 49). En een voorraadje Bounty ballen (p. 34, het werden bij mij geen lolly’s haha). Maak dus af en toe wat extra eten voor noodgevallen. Als je dan gestresst in je diepvries kijkt, zul je blij zijn.

Zo ga ik het volgende week doen:

Jammer van deze week, maar gezien de situatie was het geen totale mislukking. Volgende week ga ik lekker door met week 4!

Beeld: 1. zoete aardappelfriet met tzatziki 2. ingrediënten voor bounty lolly. Recepten van The Green Happiness, foto’s door www.lauraenjames.com

Related Articles

6 comments

Linda 18 februari 2016 - 21:19

Knap hoor, dat je het je toch lukt om vast te houden aan je voornemens. En we smokkelen af en toe allemaal wel eens in onze voornemens. Wat die ook zijn. Alles goed verder met James?

Reply
Laura 2 maart 2016 - 16:36

ja, dat is ook zo Linda. En dat is ook niet erg. Leuk om je te ontmoeten vorige week 🙂

Reply
lianne 2 maart 2016 - 16:29

Hoi, leuke blog! gister ben ik getriggerd door een kennis… en ging googlen, kwam op jouw website. Ik vroeg me af of je al bent afgevallen en of je je vaak op de dag slap voelt? Ik ben echt nog in dubio of ik de challenge aanga. Groet, Lianne

Reply
Laura 2 maart 2016 - 16:36

Hi Lianne, leuk dat je misschien ook mee gaat doen. Ik ben zeker afgevallen. Dit was niet mijn doel, maar ik merk het aan alle broeken die ineens van m’n billen afzakken 😉 ik vind het goed vol te houden, de porties zijn groot en er zijn genoeg opties voor gezonde tussendoortjes. De detox/het vasten uit de laatste week sla ik over, omdat ik niet verder wil afvallen. Maar ik merk dat de eerste week even doorzetten was, maar dat het nu vanzelf gaat. Ook als ik uit eten ga bestel ik liever een salade, dan een dikke biefstuk. Veel succes!

Reply
Karen 16 maart 2016 - 14:59

Ik heb met veel interesse je blogs gelezen en zeer benieuwd naar week 5 en hoe het gaat met je?
Mis je het vlees niet?

Reply
Laura 16 maart 2016 - 17:15

Oeh betrapt Karen, ik loop een beetje achter met The Green Happiness blogs haha. Het gaat heel goed! Ik mis het vlees helemaal niet. Zelfs als ik uit eten ben bestel ik vegetarisch en waar mogelijk vegan. Ik voel me er gewoon beter door, dat is de grootste beloning. Doe jij ook mee?

Reply

Leave a Comment